Oznaczanie jonów chlorkowych w wodach i produktach spożywczych I pobierz plik
dr hab. A. Szymczycha-MAdeja
205 (222)
9.
Oznaczanie jonów chlorkowych w wodach i produktach spożywczych II
dr hab. A. Szymczycha-Madeja
205 (222)
10.
Zagęszczanie jonów Fe(III) na żywicy jonowymiennej pobierz plik
dr K. Greda
205 (222)
11.
Oznaczanie stężonych kwasów w roztworach przemysłowych pobierz plik
dr D. Terefinko
205 (222)
12.
Spektrofotometryczne oznaczenie Co(II) metodą tiocyjanianową pobierz plik
dr hab. P. Jamróz
205 (222)
Warunki zaliczenia kursu
1. Zaliczenie wszystkich cwiczen i pozytywnie napisane kolokwium zaliczeniowe. 2. Na każdych zajęciach odbędzie się krótki sprawdzian tzw. kartkówka. Kartkówki trwają 15 minut. Za kazda z nich mozna otrzymac 3 punkty (w sumie 36 punktów ze wszystkich kartkówek). Uzyskanie co najmniej 50% ze wszystkich kartkówek, tj. 18 punktów, zwalnia Studenta z pisania kolokwium zaliczeniowego. 1. Każda nieusprawiedliwiona (w ciagu tygodnia) nieobecność będzie równoznaczna z uzyskaniem z kartkówki 0 punktów bez możliwości jej poprawienia – w razie usprawiedliwionej nieobecności na zajęciach (zwolnienie lekarskie) istnieje możliwość napisania kartkówki w terminie uzgodnionym z Prowadzącym dane ćwiczenie – kolokwium zaliczeniowe (z całości materiału), odbędzie się w drugiej połowie czerwca 2021 roku i traktowane jest jako poprawa kartkówek, druga i ostatnia szansa zaliczenia materiału obowiązującego na kartkówkach 3. Formę zaliczenia ćwiczenia (część praktyczna) ustala Prowadzący dane ćwiczenie. Sprawozdanie/konspekt z cwiczenia nalezy oddac w ciagu 1 tygodnia; sprawozdanie/konspekt oddany pózniej powoduje zaliczenie danego cwiczenia na ocene ndst; brak sprawozdania/konspektu jest równoznaczne z niezaliczeniem cwiczenia. 4. Przed przystąpieniem do ćwiczeń Studenci powinni zapoznać się z instrukcjami dla danego ćwiczenia. 5. Ocena koncowa: 1/2 ×srednia arytmetyczna z ocen za poszczególne cwiczenia (sprawozdania/konspekty) + 1/2 ×srednia ocen z kartkówek; wszystkie oceny, w tym niedostateczne, brane sa pod uwage przy obliczaniu srednich.